Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Parlamentul a stabilit data oficială pentru alegerile prezidențiale în Rusia

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaПленарное заседание Госдумы РФ
Пленарное заседание Госдумы РФ - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2023
Abonare
Camera superioară a Parlamentului rus a stabilit dată oficială pentru desfăşurarea următoarelor alegeri prezidențiale în Rusia.
BUCUREŞTI, 7 dec – Sputnik. Camera superioară a Parlamentului rus a stabilit 17 martie 2024 ca dată oficială pentru următoarele alegeri prezidențiale în Rusia.
Vineri, Comisia Electorală Centrală va organiza prima sa reuniune oficială cu privire la organizarea alegerilor, potrivit șefului comisiei, Ella Pamfilova.
„Alegerile prezidențiale desfășurate decent” vor garanta în multe moduri consolidarea Rusiei, a spus Pamfilova, citată de RT.
Președintele Camerei Superioare a Parlamentului, Valentina Matvienko, a descris viitoarele alegeri ca fiind „istorice”, spunând: „Succesul răspunsului Rusiei la principalele provocări ale vremii depinde în primul rând de aceste alegeri prezidențiale.” Ea a adăugat că „evident, întreaga lume ne va urmări. Pentru că Federația Rusă de astăzi este unul dintre principalii arhitecți ai unui viitor global just”.
Anterior, președintele Vladimir Putin nu a comentat cu privire la posibilitatea de a candida pentru un alt mandat, spunând că va reveni pe acest subiect după ce Parlamentul va decide când va programa alegerile.
„Când va fi luată decizia, când vor fi anunțate alegerile, iar data va fi stabilită, atunci vom vorbi”, a spus Putin în septembrie, la o sesiune plenară a Forumului Economic de Est.
Ultimele alegeri prezidențiale în Rusia au avut loc în 2018. Putin a fost candidat autonominalizat și a obţinut peste 76% din voturi. Pavel Grudinin, candidatul CPRF (Partidul Comunist), a ajuns pe locul doi, cu peste 11%.
În 2012, Putin a candidat din partea Partidului Rusia Unită, aşa cum a făcut, în 2008, succesorul său la acea vreme, Dmitri Medvedev. De asemenea, a fost candidat autonominalizat în 2000, 2004 și 2018.
Fluxul de știri
0