Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bolivia îşi doreşte să fie membru BRICS

© SputnikBRICS summit
BRICS summit - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2023
Abonare
Bolivia vrea în BRICS și e gata să ofere acces la resursele sale naturale, in special la litiu
BRUXELLES, 7 dec – Sputnik. Bolivia va căuta aderarea cu drepturi depline la BRICS, iar La Paz este gata să ofere partenerilor țării acces la resursele sale naturale, în special la litiu. Bolivia este departe de a fi singura țară în curs de dezvoltare cu interes să se alăture grupului BRICS.
„Ministerul de Externe bolivian va continua să lucreze pentru aderarea deplină la BRICS pentru a utiliza noi mecanisme de relații internaționale, care vor reduce dependența de dolar în tranzacțiile comerciale. O posibilă includere viitoare a Boliviei în BRICS va depinde de membrii organizației, care discută în prezent procedurile de aderare a noilor membri și parteneri”, a declarat ambasadorul Boliviei la Moscova, Maria Luisa Ramos Urzagaste. Potrivit acesteia, Bolivia menține contacte strânse cu toți membrii organizației, deoarece sprijină agenda BRICS.
Țările din Sudul Global sunt atrase de organizație pentru că nu doresc să fie supuse presiunii SUA din cauza dominației dolarului în comerțul global.
Cuvântul final, desigur, aparține țărilor membre actuale ale asociației, în special Braziliei, care este membru fondator al BRICS și a reprezentat de multă vreme interesele Americii de Sud în general în cadrul grupului.
Fluxul de știri
0