Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina a pierdut peste 125.000 de oameni și 16.000 de arme în 6 luni de contraofensivă

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaLupte în Ucraina
Lupte în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2023
Abonare
Forțele armate ucrainene au pierdut peste 125.000 de oameni și 16.000 de unități de arme în timpul contraofensivei începute acum șase luni, a declarat vineri ministrul rus al Apărării.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik, Doina Crainic. Contraofensiva ucraineană a început pe 4 iunie. Kievul a trimis în luptă brigăzi antrenate de instructori NATO și înarmate cu echipamente occidentale. Trei luni mai târziu, președintele rus Vladimir Putin a declarat că acţiunea Kievului a eșuat și că Ucraina a suferit pierderi grele.
Forțele armate ucrainene au pierdut peste 125.000 de oameni și 16.000 de unități de arme în timpul contraofensivei începute acum șase luni, a declarat vineri ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.
„În cele șase luni ale așa-zisei contraofensive, inamicul a pierdut peste 125.000 de oameni și 16.000 de unități de arme diferite”, a declarat Şoigu într-o întâlnire despre chestiuni militare.
Mobilizarea totală în Ucraina, livrarea de arme occidentale și introducerea trupelor de rezervă nu au schimbat situația pe câmpul de luptă, ci doar au crescut numărul de pierderi în rândul trupelor ucrainene, a spus ministrul, citat de Sputnik Globe.
„Armata noastră acționează în mod competent și decisiv, ocupă o poziție mai avantajoasă și extinde zonele de control în toate direcțiile”, a adăugat Şoigu.
De la începutul lunii iunie, trupele ucrainene au încercat fără succes să învingă apărarea rusească din regiunile Zaporojie, Iuzhnodonetsk și Artemovsk (Bahmut), folosind unități de luptă antrenate de instructori NATO și înarmate cu echipamente militare occidentale, inclusiv tancurile germane Leopard și vehicule blindate Bradley fabricate în SUA.
La scurt timp după ce Rusia a lansat operațiunea sa militară specială în Ucraina, Statele Unite și aliații lor și-au intensificat sprijinul militar acordat Kievului. Moscova a avertizat în repetate rânduri că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme regimului de la Kiev, ceea ce, potrivit Kremlinului, nu a făcut decât să prelungească conflictul din Ucraina.
Drapelul Ucrainei, Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2023
Politică
Fățărnicia ucrainenilor în cazul limbii române
Fluxul de știri
0