Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Inspecția Financiară va deveni Inspectoratul Control Financiar de Stat

© Sputnik / Miroslav RotariClădirea Guvernului RM
Clădirea Guvernului RM - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2023
Abonare
Un proiect ce prevede organizarea și funcționarea Inspectoratului Control Financiar de Stat a fost aprobat de Guvern.
CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Vechea structură cu o nouă denumire este formată prin reorganizarea Inspecției Financiare din subordinea Ministerului Finanțelor, a cărei atribuții au fost revizuite și completate.
Inspectoratul va asigura atingerea unor standarde mai înalte de control, astfel contribuind la o gestionare performantă a finanțelor și patrimoniului public, conform principiilor bunei guvernări, precum și la creșterea responsabilității manageriale în utilizarea fondurilor bugetare.
Instituției i-au fost delegate noi funcții și atribuții precum: efectuarea activități de supraveghere și control bugetar asupra proceselor de gestionare a resurselor bugetare, coordonarea antifraudă precum și a funcției de controlor național al fondurilor europene. Noile atribuții sunt esențiale pentru o gestionare eficientă a resurselor publice, inclusiv celor externe.
La fel, noua structură va fi abilitată cu atribuții de control actualizate, în vederea protejării intereselor financiare ale statului și aplicării corecte și uniforme a cadrului normativ. În special, se menționează despre controlul ex-post privind atribuirea și executarea contractelor de achiziții publice, fapt ce va duce la eficientizarea achizițiilor publice și la o mai mare responsabilizare a participanților la procedurile de achiziții.
Fermă, vite mari cornute, producerea laptelui - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Economie
Ministerul Agriculturii anunță subvenții pentru producătorii care se asociază
Fluxul de știri
0