Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul moldovean a aprobat Regulamentul privind depozitarea deșeurilor

© Sputnik / Caraus MihaiGunoiște în Moldova
Gunoiște în Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2023
Abonare
Executivulmoldovean a aprobat Regulamentul privind depozitarea deșeurilor.
CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Documentul a fost elaborat de Ministerul Mediului și stabilește cerințe pentru desfășurarea activităților de depozitare a deșeurilor, proiectarea, construcția, exploatarea, monitorizarea, închiderea și urmărirea post închidere a depozitelor noi și a celor existente, în condiții de protecție a mediului și sănătății populației.
Prin aplicarea prevederilor Regulamentului, se urmărește reducerea semnificativă a poluanților emiși prin depozitarea necontrolată a deșeurilor, inclusiv a emisiilor de metan, bioxid de carbon şi alte gaze toxice.
Elaborarea documentului a fost determinată de necesitatea soluționării problemei depozitării deșeurilor la sol, de cele mai multe ori în locuri neautorizate, ceea ce prezintă o sursă de poluare a solului, apelor, aerului.
Regulamentul, potrivit Ministerului Mediului, este necesar în contextul implementării Strategiei de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova pentru anii 2013-2027 și a proiectului național „Deșeuri Solide în Republica Moldova”, prin care este regionalizat managementului deșeurilor, teritoriul țării fiind divizat în opt regiuni.
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2020
Republica Moldova
Problema gunoiului: Cum să salvăm țara de deșeuri
Fluxul de știri
0