Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Problema gunoiului: Cum să salvăm țara de deșeuri

© Sputnik / Mihai CarausМикрофон в студии радио Sputnik
Микрофон в студии радио Sputnik - Sputnik Moldova
Abonare
Problema deşeurilor există de mai mulţi ani în Republica Moldova. Ce soluţii propun cei implicaţi în Programul "Cetăţeni activi pentru un mediu mai curat", aflați de la Nadejda Andreev.
Problema gunoiului: Cum să salvăm țara de deșeuri

Anual, locuitorii Republicii Moldova produc milioane de tone de deșeuri. Îngrijorător este faptul că o bună parte dintre ele nu sunt reciclate, ci ajung să fie depozitate pe câmpuri și poluează mediul înconjurător.

Puțini cunosc însă că deșeurile care sunt aruncate la groapa de gunoi pot fi extrem de utile dacă sunt gestionate corect.

Anatolie Prohnițchi - Sputnik Moldova
Arderea frunzelor - pericol pentru sănătate: Amenzi usturătoare
"Majoritatea deșeurilor pot fi reciclate. Dacă să ne referim la deșeurile organice acestea pot fi reutilizate. Astfel, din resurse relative mici putem genera o valoare economică imensă. În cazul deșeurilor vegetale – în loc de arderea acestora, ele pot fi utilizate pentru îngrășăminte", a subliniat Nadejda Andreev.

Potrvit ei, lipsa conțtientizării și repsonsabilității populației duce țara noastră în prag de criză ecologică. Dacă nu vor fi luate măsuri privind gestionarea corectă a deșeurilor, în câțiva ani, Moldova riscă să se transforme într-o groapă de gunoi.

Mai multe informații, propuneri și soluții aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0