Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patriarhul Kirill: Avortul „distruge viitorul”

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaPatriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kiril
Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii Kiril - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2023
Abonare
Avortul este o amenințare reală la adresa societăţii, a declarat marți Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse.
CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik, Doina Crainic. Vorbind în faţă unei mari adunări de oficiali, politicieni și activiști la Moscova, Kirill a descris avortul ca fiind un „dezastru național”, care distruge „viitorul societății noastre” și degradează „percepția noastră cu privire la valoarea vieții umane”, a avertizat Patriarhul rus citat de RT.
Acesta a adăugat că problema avortului trebuie soluţionată nu numai prin „interdicții legale”, ci și prin „creșterea gradului de conștientizare în școli, cultivarea în copii a respectului faţă de viața umană, a iubirii pentru părinții lor, pentru țara lor, pentru valorile și idealurile noastre morale.”
Femeile din Rusia au acces relativ fără restricții la avort. Cu toate acestea, 47% dintre ruși spun că guvernul trebuie să adopte măsuri pentru „prevenirea avorturilor”, în timp ce 39% se opun reglementării din partea statului, potrivit unui sondaj recent al Centrului pentru Cercetarea Opiniei Publice din Rusia (VTSIOM).
O țară cu 146 de milioane de locuitori, Rusia a înregistrat o scădere drastică a numărului de sarcini întrerupte pe parcursul ultimelor două decenii, 506.000 de avorturi fiind efectuate în 2022.
Cu toate acestea, politicienii și Biserica au discutat despre măsuri pentru a încuraja femeile să aibă mai mulți copii, invocând necesitatea de a stimula sporirea populaţiei.
Președintele Vladimir Putin, care a descris numărul avorturilor ca fiind o problemă „acută”, a desemnat 2024 drept „Anul familiei”, în care cei responsabili să se axeze pe programe pentru susţinerea familiei și promovarea „valorilor familiei tradiționale”.
În august, regiunea rusă Mordovia a adoptat o lege importantă care interzice „propaganda” pentru avort.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Rusia
Putin a făcut o caracterizare sistemului de învățământ occidental
Fluxul de știri
0