Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a aprobat metodologia de amalgamare voluntară a localităților

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaGuvernul în ședință
Guvernul în ședință - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2023
Abonare
Guvernul anunță că a aprobat metodologia de amalgamare voluntară a unităților administrativ-teritoriale, care descrie întreg procesul, stabilește criteriile și condițiile pentru realizarea acesteia.
CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Guvernul subliniază că va susține localitățile amalgamate prin acordarea surselor financiare pentru stimularea bugetelor. Localităților li se promite că vor beneficia de suport financiar pentru dezvoltarea infrastructurii și pregătirea procesului de amalgamare voluntară. În acest scop pentru anul 2024 în legea bugetului de stat sunt prevăzuți 150 de milioane de lei.
În opinia celor din guvernarea PAS, „metodologia va servi drept suport în dezvoltarea administrației publice locale eficiente și excluderea fragmentării excesive ale localităților. Conform datelor statistice, administrația publică locală este extrem de fragmentată, aproape 90% din unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I având o populație redusă, sub 5000 de locuitori. De asemenea, amalgamarea teritorială voluntară va spori capacitatea instituțională și financiară a administrației publice locale, iar ca urmare autoritățile vor furniza cetățenilor servicii mai calitative și mai accesibile”.
Expoziția „Fabricat în Moldova” - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Republica Moldova
Producătorii agricoli sunt invitați la expoziția „Fabricat în Moldova” 2024
Fluxul de știri
0