Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Producătorii agricoli sunt invitați la expoziția „Fabricat în Moldova” 2024

© Sputnik / OsmatescoExpoziția „Fabricat în Moldova”
Expoziția „Fabricat în Moldova” - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Abonare
Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) invite a lansat cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Antreprenorii autohtoni sunt invitați să participe la cea mai așteptată expoziție națională, care se va desfășura în perioada 31 ianuarie - 04 februarie 2024.
Potrivit lui Sergiu Harea, președintele CCI a RM, Expoziția „Fabricat în Moldova” a fost lansată în anul 2002 și concepută pentru unificarea forțelor reprezentanților administrației publice, comunității de afaceri și organizațiilor obștești, în vederea susținerii fabricării produselor autohtone și majorării cererii de consum la acestea.
Participarea anuală a agenților economici la expoziție a avut un impact pozitiv în modernizarea procesului de producție și îmbunătățirea calității produselor sale. În acest sens, în vederea promovării calității produselor autohtone, expoziția se va desfășura anual sub sloganul „Acasă! Autentic! Autohton!”, iar, începând cu ediția curentă, evenimentul va fi reprezentat de un nou logo - harta Republicii Moldova, înconjurată de un cerc, ce semnifică unitatea și mobilitatea antreprenorilor, autorităților și consumatorilor, pentru a dezvolta economia statului.
În anul 2024, expoziţia va fi amplasată sectorial și în dependență de profilul de activitate în pavilionul central, pavilioanele 2 și 3, după cum urmează:
Pavilionul Nr.1: Vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective de mărfuri agro-alimentare ale raioanelor republicii.
Pavilionul Nr.2: Vor fi expuse întreprinderi industriale, bunuri de larg consum, parcuri industriale, ZEL, asociații financiare și de comerț, turism.
Pavilionul Nr.3: Vor fi expuse companii vinicole cu un concept tematic „Orașul vinificatorilor”.
Zona expozițională deschisă: Vor fi expuse corturi pentru comerț cu produse agricole.
Companiile care își expun produsele la standurile colective ale raioanelor prezintă un interes deosebit pentru vizitatori, ceea ce contribuie la formarea unei imagini pozitive, sporirea atractivității investiționale a raioanelor și intensificarea colaborării interregionale. Astfel că, la această ediție va fi organizat „Orașul meșterilor”, unde meșteri populari vor crea cu spor produse de artizanat chiar în fața vizitatorilor.
Companiile interesate de participarea la expoziție, pot depune solicitările până pe 15 ianuarie 2024, la Direcția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții a CCI a RM.
Fermă, vite mari cornute, producerea laptelui - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Economie
Ministerul Agriculturii anunță subvenții pentru producătorii care se asociază
Fluxul de știri
0