Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reprezentanții PAS promit să nu mai prelungească starea de urgență

© Sputnik / Rodion ProcaOlesea Stamate
Olesea Stamate - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Abonare
Potrivit lui Stamate, deja au fost aprobate legile necesare, pentru a înlocui deciziile luate de Comisia pentru Situații Excepționale.
CHIȘINĂU, 28 nov – Sputnik. Starea de Urgență în Republica Moldova nu va mai fi prelungită, susține președintele Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament, Olesea Stamate.
Potrivit lui Stamate, deja au fost aprobate legile necesare, pentru a înlocui deciziile luate de Comisia pentru Situații Excepționale.
„Reprezentantul Guvernului, care a prezentat această inițiativă, a justificat necesitatea unei prelungiri de doar 30 de zile prin faptul că aceasta este ultima prelungire. Dacă, Doamne ferește, nu se întâmplă ceva mai rău. Dar, în principiu, Guvernul a pregătit majoritatea actelor legislative pe care noi trebuie să le cu cele care au fost adoptate de CSE. Până la sfârșitul lunii decembrie, ținând cont de documentele adoptate, nu va mai fi nevoie de prelungirea stării de urgență” a spus Stamate.
Este de menționat că printre normele înlocuite se numără în special cele care instituie cenzura.
Operation  - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2023
România
Un cercetător român, descoperire revoluționară
Fluxul de știri
0