România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Un cercetător român, descoperire revoluționară

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaOperation
Operation  - Sputnik Moldova, 1920, 27.11.2023
Abonare
George Balmuș a realizat o descoperire care ar putea schimba destinul a peste 6 milioane de persoane de pe glob afectate de boala Parkinson.
BUCUREȘTI, 27 nov – Sputnik. George Balmuș, originar din România, cercetător la Universitatea Cambridge, a făcut o descoperire epocală pentru sănătatea mentală a oamenilor.
În laboratorul Institutului de Cercetare a Demenței de la Cambridge, George Balmuş și echipa sa au realizat o descoperire revoluționară: un medicament care ar putea combate eficient boala Parkinson.
Cercetătorul român își exprimă speranța că de descoperirea sa vor beneficia în viitorul apropiat și cei peste 70.000 de români care suferă de Parkinson.
George Balmuș afirmă că a ales să se mute din România deoarece nu ar fi putut obține o astfel de realizare în țara sa natală. Însă, chiar dacă își desfășoară activitatea în străinătate, el spune că a menținut o colaborare valoroasă cu Institutul de Neuroștiințe din Cluj-Napoca, scrie adevarul.ro.
"Sunt foarte interesat să am această relație cu România și să creștem cât mai mult știință din România. Cred că asta poate fi spus despre toți românii care sunt plecați și fac cercetare", a declarat George Balmuş.
Fluxul de știri
0