Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin: Occidentul se opune tuturor popoarelor Rusiei

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Abonare
Ideologia oficială a elitelor occidentale care domină astăzi este îndreptată nu numai împotriva poporului rus, ci și împotriva tuturor popoarelor Rusiei, a declarat marți președintele rus.
BUCUREŞTI, 28 nov – Sputnik, Doina Crainic. Ideologia oficială a elitelor occidentale care domină astăzi este îndreptată nu numai împotriva poporului rus, ci și împotriva tuturor popoarelor Rusiei, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei sesiuni plenare a Consiliului Popular Internațional al Rusiei.
„Occidentul nu are nevoie de o țară atât de mare și multinațională precum Rusia”, a spus președintele, adăugând că diversitatea și unitatea Rusiei „pur și simplu nu sunt congruente cu logica rasiștilor și colonizatorilor occidentali”.
De aceea, potrivit lui Putin, Occidentul a început să cânte „vechea placă” prin care Rusia este descrisă drept „închisoare a națiunilor”, iar poporul rus ca fiind compus din „sclavi”, chiar mergând până la a se cere „decolonizarea” Rusiei.
„Am auzit toate acestea înainte”, iar ceea ce oponenții Rusiei doresc de fapt este dezmembrarea și jefuirea țării, dacă nu cu forța, atunci semănând discordie în interiorul granițelor sale, a adăugat Putin, citat de RT. https://www.rt.com/russia/588140-putin-west-racism/
Preşedintele a avertizat că orice interferență sau provocare din exterior menită să provoace conflicte etnice sau religioase în țară va fi privită ca fiind un „act agresiv” și o încercare de a folosi din nou terorismul și extremismul ca instrumente de atac asupra Rusiei.
„Vom reacționa în consecință”, a declarat Putin.
Președintele a subliniat că lupta actuală a Rusiei pentru suveranitate și dreptate este, „fără exagerare”, de „eliberare națională”, fiindcă este o luptă pentru securitatea și bunăstarea cetățenilor săi.
Liderul rus a mai spus că poporul rus, așa cum s-a întâmplat deja în trecut, a devenit din nou un obstacol în faţa celor care luptă pentru dominația globală și încearcă să-și extindă „excepționalismul”.
„Luptăm astăzi nu numai pentru libertatea Rusiei, ci şi pentru libertatea întregii lumi”, a spus președintele, afirmând că Moscova este acum „în avangarda creării unei ordini mondiale mai echitabile” și că „fără o Rusie suverană, puternică, nu este posibilă o ordine mondială durabilă și stabilă”.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 28.11.2023
Rusia
Putin a făcut o caracterizare sistemului de învățământ occidental
Fluxul de știri
0