Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova va creşte semnificativ exporturile de energie în Africa până în 2050

© AP Photo / Michael SohnВетряная турбина видна за трансформаторной станцией
Ветряная турбина видна за трансформаторной станцией - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2023
Abonare
Ministerul Energiei din Rusia prezice că Africa, America de Sud și țările în curs de dezvoltare din regiunea Asia-Pacific vor deveni principalele centre de creștere a consumului de energie din lume.
BUCUREŞTI, 24 nov – Sputnik.În acest sens, a fost înființat un plan de implementare a programelor pentru redirecționarea exportului de energie.
Strategia energetică a Rusiei până în 2050 implică un plan de extindere a infrastructurii de export în țările din Africa, America Latină și regiunea Asia-Pacific (APR), a anunțat Pavel Sorokin, viceministrul rus al Energiei, la o întâlnire a unui grup de lucru de la Consiliul de stat al ţării.
„Accelerați implementarea proiectelor de infrastructură care vor redirecționa fluxurile de export de petrol și gaze dinspre vest către sud și est, inclusiv elaborarea unui plan de extindere a exportului în ţările din Africa și America Latină, precum și în regiunea Asia-Pacific”, se menţionează într-un raport prezentat de Sorokin, potrivit Sputnik Africa.

Principalii consumatori de energie

Ministerul Energiei din Rusia se așteaptă ca America de Sud, Africa și țările în curs de dezvoltare din regiunea Asia-Pacific să devină principalele centre ale creşterii consumului de energie din lume.
Până în 2050, consumul de energie în aceste regiuni va crește cu 70,2%, 112,7% și, respectiv, 28,7%, potrivit raportului.
Anterior, în 2022, președintele rus a cerut companiilor de petrol și petrol și gaze ale țării să elaboreze un plan pentru extinderea infrastructurii de export pentru furnizarea de petrol și gaze în Africa, America Latină și regiunea Asia-Pacific.
Fluxul de știri
0