Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cea mai mare economie africană vrea să se alăture BRICS

NDB logo - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2023
Abonare
Nigeria doreşte să devină membră a BRICS în următorii doi ani. Cea mai mare economie africană urmăreşte să-și consolideze parteneriatele strategice internaționale.
BUCUREŞTI, 24 nov – Sputnik.La fel ca Egiptul și Etiopia, care vor deveni membre ale BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) din 2024, Nigeria vrea să se alăture grupului, potrivit Sputnik Africa.
Ea intenţionează să se alăture în doi ani, a declarat pentru Bloomberg Yusuf Tuggar, ministrul nigerian al Afacerilor Externe.
„Trebuie să aparținem unor grupuri precum BRICS”, a spus el, adăugând că țara sa vrea să facă parte şi din G20.
„Dacă există un anumit criteriu, de exemplu, potrivit căruia cele mai mari țări din punct de vedere economic şi al populației ar trebui să facă parte din [organizaţie], atunci de ce Nigeria nu ar face parte?”, a spus ministrul.
Nigeria este considerată cea mai puternică economie africană, cu un PIB de 477 miliarde de dolari, potrivit Fondului Monetar Internațional. Printre primele trei sunt şi Egiptul (475 miliarde de dolari) și Africa de Sud (406 miliarde).
Pe lângă Egipt și Etiopia, o țară africană este deja parte a BRICS: Africa de Sud, din 2011.
În plus, Arabia Saudită, Argentina, Emiratele Arabe Unite și Iranul au fost invitate în BRICS, în cadrul ultimului summit al grupului desfăşurat în august. Organizaţia va avea numele de BRICS+.
Fluxul de știri
0