România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Lobby la Bruxelles pentru afacerea ”tezaurului României”

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUMugur Isărescu
Mugur Isărescu - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2023
Abonare
Subiectul tezaurului României ce a fost încredințat Imperiului Rus în timpul primului război mondial, revine în discuție. Bucureștiul, după ce a blocat dialogul cu Moscova, vrea să ducă lobby-ul cu privire la punctul său de vedere cu privire la tezaur, la Bruxelles.
BUCUREȘTI, 21 noi -Sputnik. Banca Națională a României vrea să facă o serie de evenimente la nivel de UE pentru a prezenta punctul de vedere al României cu privire la situația tezaurului ajuns în Imperiul Rus în timpul primului război mondial.
Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a anunțat că instituția va organiza o serie de evenimente cu scopul de a reafirma dreptul de creanță al României asupra depozitului său de aur evacuat la Moscova în perioada 1916-1917.
De asemenea, guvernatorul a spus că Banca va susține demersul europarlamentarului Tomac de a cere UE să încerce să pună presiune pe Federația Rusă.
O comisie mixtă, româno- rusă a fost înființată pentru a discuta acest subiect neînchis în dosarul relațiilor dintre București și Moscova. Însă evoluțiile ulterioare au dus la blocarea dialogului.
Primirea lui Klaus Iohannis de către Președintele Republicii Cabo Verde, José Maria Neves, la Palatul Prezidențial - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2023
România
România: președintele Iohannis în ultima etapă a turneului său african
Fluxul de știri
0