Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Masterclassuri cu vedete ale sportului pentru oaspeții GUM-patinoar din Moscova

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaNoul sezon al patinoarului GUM din Moscova va fi deschis pe 29 noiembrie
Noul sezon al patinoarului GUM din Moscova va fi deschis pe 29 noiembrie - Sputnik Moldova, 1920, 20.11.2023
Noul sezon al patinoarului GUM din Moscova va fi deschis pe 29 noiembrie. Foto de arhivă
Abonare
Organizatorii au precizat că participarea la toate masterclassurile este gratuită.
În noul sezon, vizitatorii patinoarului GUM vor putea participa la masterclassuri gratuite susținute de cunoscuți jucători de hochei și maeștri ai patinajului artistic, vor putea încerca delicii tradiționalele de iarnă, alege suveniruri de Revelion și de Crăciun, au comunicat pentru Sputnik organizatorii.
„Pe 29 noiembrie, patinoarul GUM, care este cunoscut în toată țara, își va începe pentru a 18-a oară activitatea în principala piață a Moscovei. Chiar în centrul capitalei se vor desfășura festivitățile tradiționale de iarnă. Gheață impecabilă, iluminarea spectaculoasă, atmosferă de sărbătoare și cele mai delicioase gogoși în cafenea”, este menționat în comunicat.
Potrivit organizatorilor, Patinoarul GUM va fi deschis zilnic de la 09:00 până la 23:30. Durata fiecărei sesiuni este de o oră.
„Buna tradiție a patinoarului GUM – ca primele patru sesiuni de dimineață în zilele lucrătoare să fie gratuite – se va păstra și în noul sezon. În zilele lucrătoare, un bilet pentru adulți va costa 700 de ruble, un bilet pentru copii (de la 7 la 12 ani) – 300 de ruble. În weekend și în zilele de sărbătoare – 800, respectiv 400 de ruble. Un bilet gratuit este oferit copiilor sub 7 ani, cu condiția achiziționării unui bilet pentru adultul care-l va însoți pe gheață. Pentru pensionari, o sesiune în zilele lucrătoare costă 300 de ruble, iar în weekend și de sărbători – 400 de ruble. Patinele pot fi închiriate, iar în vestiar este disponibil serviciul de ascuțire a patinelor”, mai este precizat în comunicat.
În acest an, pe oaspeții patinoarului GUM îi așteaptă masterclassuri gratuite cu vedete ale sportului rusesc. În fiecare sâmbătă, pe gheața Patinoarului GUM, sub îndrumarea antrenorilor de la școala de hochei pentru copii ”Mașina Roșie”, vizitatorii vor putea învăța să joci hochei sau să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile. Duminica, pasionații de patinaj artistic, sub îndrumarea mentorilor de la școala Anastasiei Grebenkina, își vor perfecționa abilitățile de patinaj și vor executa elemente simple: spirale, pași alergători, rotiri.
Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2023
Rusia
Moscova va prezenta un spectacol digital despre istoria sa la forumul „Rusia”
În afară de aceasta, programul acestui sezon include 12 masterclassuri de patinaj artistic de la campioana olimpică Alina Zaghitova, care vor avea loc în perioada 10 decembrie - 25 februarie.
Organizatorii au precizat că participarea la toate masterclassurile este gratuită, dar este necesară înregistrați pentru ele pe site-ul patinoarului GUM.
La târgul GUM, potrivit organizatorilor, vizitatorii patinoarului vor putea încerca delicii tradiționale de iarnă: sbiten cu miere, clătite cu unt, smântână, caviar, cartofi copți cu castraveți și ciuperci, vin fiert, cârnați la grătar, Vafe vieneze, castane prăjite. În apropiere vor activa carusele, în piața vor fi pomi de Crăciun, instalații și decorațiuni, precum și căsuțe pentru vânzări ale iarmarocului.
Sputnik este partenerul informațional al patinoarului GUM
Fluxul de știri
0