Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova va prezenta un spectacol digital despre istoria sa la forumul „Rusia”

© Sputnik / Алексей НикольскийMoscova
Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2023
Moscova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sobianin a anunțat deschiderea expoziției-forum „Rusia” la VDNH pe 4 noiembrie.
CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Moscova va prezenta un show istoric digital despre dezvoltarea Capitalei la expoziția-forum internațională „Rusia”, a informat Serghei Sobianin pe canalul Telegram.
"Pe 4 noiembrie, la VDNH se va deschide expoziția-forum internațională "Rusia". Țara noastră își va demonstra principalele realizări în știință, cultură, industrie, energetică, construcții și transport. <...> Vizitatorii vor avea parte de un show istoric digital despre modul în care orașul s-a transformat într-o metropolă modernă”, a scris edilul-șef.
Sobianin a menționat că vizitatorii vor putea vedea în spațiul interactiv din cadrul expoziției centrale a pavilionului nr. 75 cum se schimbă cu fiecare an capitala. Potrivit acestuia, Moscova își va împărtăși experiența cu regiunile, prezentând proiecte inovatoare, de exemplu, cum să construiești 109 stații noi de metrou în zece ani.
În total, Moscova va prezenta un program de peste 500 de evenimente, acestea urmând să se desfășoare în zece direcții tematice.
„Spațiul digital dedicat Moscovei va fi amplasat sub cupola media. Acolo, vizitatorii se vor putea aprofunda în lumea virtuală și se vor putea familiariza cu prezentul și viitorul orașului - de la transport la ecologie, de la educație la sănătate, de la ecosistemul digital la turism”, a fost precizat pe portalul primarului și administrației Capitalei.
În afară de aceasta, Moscova va povesti despre modernizarea a 700 de mii de metri pătrați de infrastructură de Sănătate, despre programul de renovare, restaurarea a două mii de obiective de patrimoniu cultural, transformarea digitală în toate domeniile - de la ”Școala Electronică din Moscova” până la serviciul ”Russpass” pentru călători. Vizitatorii vor avea acces la diverse formate de interacțiune: prelegeri, ateliere, master class-uri de dans, spectacole muzicale, reprezentații teatrale, jocuri.
Expoziția-forum internațională „Rusia” se va deschide pe 4 noiembrie la VDNH din Moscova. Vizitatorii vor putea vedea expoziții din 89 de regiuni ale Rusiei, ale principalelor departamente federale, corporațiilor și organizațiilor obștești.
Fluxul de știri
0