Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Supermarketurile din această țară nord-africană, cucerite de produsele rusești

© Sputnik / Mihai CarausSupermarket
Supermarket - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2023
Abonare
Prin extinderea legăturilor sale cu țările africane în urma sancțiunilor occidentale, Moscova își dezvoltă cooperarea în special cu Algeria, un partener remarcabil în această privinţă.
BUCUREŞTI, 19 nov – Sputnik. Cooperarea constă nu numai în schimburile comerciale, în special în sectorul agroalimentar, dar se desfăşoară şi în proiecte energetice și militare.
Confruntată cu sancțiunilor occidentale, Rusia s-a îndreptat spre Africa în ceea ce privește comerțul. Algeria ocupă un loc notabil, alături de Egipt, Mali și Republica Centrafricană, care sunt, de asemenea deschise cooperării, potrivit Sputnik Africa.
Nu este vorba doar de comerțul cu produse agroalimentare, dar și de parteneriate strategice, în special în domeniile militar și energetic, subliniază cotidianul beninez La Nouvelle Tribune.
De asemenea, Moscova și Algerul intenționează să lanseze furnizarea către Algeria de produse precum miel rusesc, pește și produse din carne.
Exporturile de produse rusești către Algeria și comerțul bilateral au crescut semnificativ în 2022. Cooperarea cu Rusia include și acorduri militare și inițiative energetice. Moscova oferă Algeriei, dar și celorlalte trei țări menționate mai sus, echipamente și pregătire militară.
În ceea ce privește energia, Rusia se angajează să dezvolte proiecte de infrastructură, inclusiv privind explorarea și exploatarea hidrocarburilor. Aceste proiecte contribuie la consolidarea legăturilor economice dintre Moscova și Africa și, pe de altă parte, la dezvoltarea energetică a țărilor africane, potrivit cotidianului.
Fluxul de știri
0