Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lansarea unei noi rute maritime Rusia-Egipt

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaTransportul containerelor de mărfuri în portul Vladivostok
Transportul containerelor de mărfuri în portul Vladivostok - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2023
Transportul containerelor de mărfuri în portul Vladivostok. Foto de arhivă
Abonare
Prima livrare prin noua rută maritimă care leagă Rusia de Egipt va avea loc în decembrie, a anunțat grupul rus de transport FESCO.
BUCUREŞTI, 18 nov – Sputnik. Compania și-a mărit considerabil flota de nave, datorită dezvoltării de noi legături internaționale în urma sancțiunilor anti-Rusia.
Africa se află în centrul atenției grupului de transport FESCO, care intenționează să lanseze, până la sfârșitul anului, o nouă rută logistică între portul rusesc Novorossia din Marea Neagră și Egipt. Serviciul de linie directă FESCO către Egipt va transporta containere cu produse refrigerate în Alexandria, a anunţat grupul în timpul forumului „Săptămâna transportului - 2023”, care a avut loc săptămâna aceasta la Moscova, potrivit Sputnik Africa.
În Rusia vor fi transportate citrice și alte fructe, precum și îngrășăminte, cereale și alte produse agricole și produse din industria lemnului. Un birou va fi deschis și în Egipt.
Искусственный интеллект - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2023
Internațional
Inteligența Artificială va colecta TVA-ul
De asemenea, compania examinează posibilitatea de a intra şi pe piețele Marocului, Tunisiei, Algeriei și Africii de Sud.
Potrivit lui Guerman Maslov, vicepreședinte al FESCO, compania și-a mărit considerabil flota maritimă, iar acum dispune de 35 de nave. Acum doi ani, ea deținea doar 24.
Plecarea marilor companii din Rusia din cauza sancțiunilor legate de Ucraina a stimulat formarea de parteneriate mai strânse în Asia, unde FESCO cooperează activ cu mari transportatori chinezi, potrivit managerului.
„Evenimentele care au avut loc în plan logistic reprezintă o oportunitate unică pentru companiile ruseşti de a ocupa nișe unde nu au existat niciodată înainte companii rusești și sovietice”, a spus Maslov.
Grupul de transport FESCO este una dintre principalele companii ruseşti de transport multimodal și logistică. În prezent dispune de 170.000 de containere de dimensiune echivalentă cu 20 de picioare (EVP).
Linia va funcţiona o dată la două săptămâni, iar călătoria durează 7 zile.
Fluxul de știri
0