Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Osama Bin Laden, popular printre tinerii americani

© AP Photo / Mazhar Ali KhanOsama bin Laden
Osama bin Laden - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2023
Abonare
Unii tineri americani afirmă pe TikTok că simpatizează cu Osama bin Laden
BRUXELLES, 17 noi – Sputnik. Zeci de tineri americani au postat în această săptămână pe TikTok videoclipuri în care îşi exprimă simpatia faţă de Osama bin Laden din cauza unei o scrisori vechi de două decenii pe care a scris-o, criticând Statele Unite, inclusiv guvernul şi sprijinul faţă de Israel.
Scrisoarea, care încearcă să justifice uciderea civililor americani, a fost publicată pentru prima dată în 2002. A început să circule din nou săptămâna aceasta pe platforma socială, iar videoclipurile pe acest subiect au strâns cel puţin 14 milioane de vizualizări până joi.
Multe dintre videoclipuri, care au susţinut unele dintre afirmaţiile lui Bin Laden şi au îndemnat alţi utilizatori să citească scrisoarea, au fost distribuite în contextul mai larg al criticilor privind sprijinul american pentru Israel în războiul său în desfăşurare împotriva Hamas.
Молодой человек идет с американским флагом на праздновании Дня независимости - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2023
Internațional
Jumătate din americani au temerea că inteligența artificială le va fura locurile de muncă
TikTok a transmis joi că videoclipurile care promovează scrisoarea încalcă regulile sale împotriva „sprijinirii oricărei forme de terorism”. Compania a precizat că numărul de videoclipuri care promovează scrisoarea a fost „mic” şi a adăugat „informaţiile despre tendinţe pe platforma sunt inexacte”.
TikTok a refuzat să furnizeze date exacte pentru a susţine această afirmaţie.
Un purtător de cuvânt al Casei Albe a criticat tendinţa aparentă online într-o declaraţie, numind-o o insultă la adresa victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie.
„Nu există niciodată o justificare pentru răspândirea minciunilor dezgustătoare, malefice şi antisemite pe care liderul Al Qaeda le-a emis imediat după ce a comis cel mai grav atac terorist din istoria Americii – evidenţiind-le drept motivaţia sa directă pentru uciderea a 2.977 de americani nevinovaţi”, a declarat secretarul de presă adjunct Andrew Bates.
Fluxul de știri
0