Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Jumătate din americani au temerea că inteligența artificială le va fura locurile de muncă

© AP Photo / Matt RourkeМолодой человек идет с американским флагом на праздновании Дня независимости
Молодой человек идет с американским флагом на праздновании Дня независимости - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2023
Abonare
Un sondaj realizat de American Staffing Association arată că aproximativ jumătate din angajații americani sunt de părerea că odată cu dezvoltarea noilor tehnologii ar putea fi înlocuiți de roboți.
CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Un număr tot mai mare de lucrători americani se tem că tehnologiile în curs de dezvoltare îi vor costa într-o zi locurile de muncă, a relatat Bloomberg în această săptămână, citând un sondaj Harris Poll, realizat de American Staffing Association (ASA).
Potrivit raportului, 47% dintre cei chestionați sunt de acord că mașinile i-ar putea înlocui cu ușurință la locul de muncă. Aceasta este o creștere notabilă față de 2017, când un sondaj similar a arătat că doar 27% dintre lucrători credeau că automatizarea, inclusiv roboții și inteligența artificială, i-ar putea înlocui.
"În doar câțiva ani, atitudinea lucrătorilor față de inteligența artificială s-a schimbat drastic. Lucrătorii obișnuiau să vadă programele de inteligență artificială ca pe ceva care ar putea ajuta lucrătorii umani. Acum, muncitorii sunt îngrijorați că AI i-ar putea înlocui cu totul", a declarat Richard Wahlquist, CEO al ASA, comentând rezultatele studiului.
Fluxul de știri
0