Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Al doilea satelit Arktika-M al Rusiei va fi lansat pe 16 decembrie

© Pixabay / PIRO4DСпутник
Спутник - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2023
Abonare
Cel de-al doilea satelit Arktika-M, necesar pentru monitorizarea Rutei Mării Nordului, printre alte obiective, va fi lansat pe orbită pe 16 decembrie.
BUCUREŞTI, 16 nov – Sputnik. Cel de-al doilea satelit Arktika-M, necesar pentru monitorizarea Rutei Mării Nordului, printre alte obiective, va fi lansat pe orbită de pe cosmodromul Baikonur pe 16 decembrie, a declarat pentru Sputnik o sursă din industria spațială.
„Conform planului preliminar, lansarea rachetei Soyuz-2.1b cu treapta superioară Fregat și satelitul Arktika-M №2 este programată pentru 12.17, ora Moscovei [09:17 GMT], pe 16 decembrie 2023”, a menţionat sursa.
Corporația spațială de stat rusească Roscosmos a declarat anterior că satelitul a fost livrat pe 14 noiembrie pe calea ferată de la o instalație a NPO Lavochkin, cunoscută și sub numele de Asociația pentru cercetare și producție Lavochkin, din orașul Khimki, regiunea Moscovei, către Baikonur, iar lansarea a fost programată pentru decembrie.
Sateliții Arktika-M operează pe o orbită extrem de eliptică, ceea ce le permite să exploreze regiunea arctică. Cele două nave spațiale vor asigura monitorizarea permanentă a suprafeței și norilor Pământului, precum și a mărilor din regiunea arctică.
În viitor, este planificată lansarea pe orbită a patru Arktika-M. Alexander Sergeev, fostul președinte al Academiei Ruse de Științe, a declarat anterior că acest lucru ar face posibilă monitorizarea regiunii arctice la fiecare 15 minute și primirea de până la două milioane de imagini pe an. Este planificat ca încă doi sateliți să fie adăugați la constelație până în 2031.
Fluxul de știri
0