Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia și-a dublat exporturile de produse agroalimentare către această țară africană

© Pixabay / HesselVisserContainere
Containere - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2023
Abonare
O creștere a volumului exporturilor rusești de produse agricole către Algeria a fost constatată în 2022 de către directorul adjunct al Agroexport. Este vorba de o cantitate care s-a dublat într-un an.
BUCUREŞTI, 16 nov – Sputnik. Într-un singur an, Rusia și-a dublat exporturile de produse agroalimentare către Algeria, a anunțat pentru presa rusească Andrei Koutcerov, director adjunct al Agroexport, centrul pentru exporturi de produse agricole din cadrul Ministerului Agriculturii din Rusia.
Potrivit acestuia, Rusia se numără printre cei mai mari cinci furnizori de produse agricole pentru această țară.
„Dacă la sfârșitul anului 2021, exporturile de produse agroalimentare din Rusia către Algeria se ridicaseră la aproximativ 336 de milioane de dolari, la sfârșitul lui 2022, această cifră a crescut la 699 de milioane de dolari”, a spus Koutcerov, citat de Sputnik Africa.
Potrivit acestuia, republica este „una dintre cele mai dinamice țări în curs de dezvoltare de pe continentul african, cu o vastă piață alimentară”.
În plus, Algeria este unul dintre cei mai mari importatori de cereale din Africa, precum și al doilea cel mai mare cumpărător de lapte praf din lume, a menționat acesta.
„În 2018-2022, importurile de alimente de către Algeria au crescut cu o medie de 7,3% pe an și au ajuns la 11 miliarde de dolari în 2022. Structura importurilor a fost dominată de grâu și lapte praf”, a menţionat Koutcerov.
De asemenea, această țară are una dintre cele mai mari rate de cheltuieli alimentare pe cap de locuitor din Africa de Nord.
Volumul comerțului cu produse agricole dintre Rusia și Algeria a explodat în ultimele nouă luni, a declarat în octombrie ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patruşev. Au fost exportate din Rusia în această ţară carne, legume, produse lactate.
Comerțul cu produse agricole s-a ridicat la 700 de milioane de dolari în această perioadă. De asemenea, Maghreb rămâne al treilea partener comercial al Rusiei pe continent, cu un volum comercial de peste 2 miliarde de dolari în primele opt luni ale anului 2023, cu toate sectoarele combinate.
Fluxul de știri
0