Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Această țară africană a obţinut dreptul de a comercializa mașini rusești

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaМосковский международный автомобильный салон
Московский международный автомобильный салон - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2023
Abonare
O companie din Ghana a primit o licență pentru a comercializa mașini de la grupul rusesc Avtovaz, producătorul celebrului brand Lada.
BUCUREŞTI, 16 nov – Sputnik. Ghana a obținut în sfârșit dreptul de a comercializa mașini de la producătorul rus Avtovaz. Compania din Ghana U2 Limited a primit o licență de la compania rusească, a declarat pentru Sputnik Lawrence Awuku-Boateng, președintele Consiliului pentru Dezvoltare Comercială Ghana-Rusia.
În plus, compania U2 Limited dorește să deschidă o fabrică de producție în Ghana. „În prezent, negociem cu reprezentanții Avtovaz” pe această temă, a anunţat acesta.
Discuţiile despre drepturile de distribuție au durat câteva luni. În iunie, Lawrence Awuku-Boateng a anunţat că grupul a achiziționat deja vehicule de la producătorul rus și așteaptă acum dreptul de a le distribui.
În afară de Ghana, producătorii ruşi de mașini continuă să stabilească legături cu continentul african. Avtovaz, care comercializează celebrul brand Lada, anunțase recent că poartă discuţii cu mai multe țări precum Egiptul, Nigeria şi Maroc pentru a-și exporta mașinile. Printre aceste ţări se află şi Algeria, atât pentru exporturi, cât și pentru asamblare.
Fluxul de știri
0