Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germanii se revoltă împotriva băncilor

Euro - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2023
Abonare
Bătălia pentru cash a explodat și-n Germania unde cetățenii se revoltă după ce băncile au început să închidă sucursale și bancomate
BUCUREȘTI, 14 noi – Sputnik. Tot mai multe bănci își închid sucursalele și bancomatele în Germania, stârnind revolta cetățenilor, care se trezesc puși în situații dificile.
Clienții și-au exprimat furia și dezamăgirea alegând să-și închidă conturile la bănci, cu totul.
Postbank a menționat că va închide 250 din cele 550 de sucursale din Germania până la jumătatea anului 2026, dar mulți clienți sunt nemulțumiți.
Vârstnicii și cetățenii din zonele rurale sunt cei mai afectați, punându-și aceleași întrebări pe care și le-au pus și românii, la tentativa eșuată de limitare a numerarului a Guvernului Ciolacu: Cum pot ajunge la o sucursală, la un bancomat? De unde pot scoate bani? Cu cine pot vorbi?
„Nu este nimic nou în faptul că băncile se închid. Sucursala mea din Mühlencenter din Berlin s-a închis acum câțiva ani. Ceea ce a mai rămas a fost un bancomat, care de atunci a fost desființat. Mi s-a părut enervant, dar am putut trece la o sucursală pe Prenzlauer Allee”, a scris Günter Jantschke (78) din Berlin într-o scrisoare adresată unei publicații din Germania.
A man takes out Euro banknotes from an automated teller machine (ATM)  - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2023
Internațional
Francezii își apără plățile cu numerar
„Dar și asta a fost închisă la începutul acestui an. Caut constant doar o filială funcțională. Sunt foarte nervos”, adaugă el.
Un alt cetățean a declarat că și-a închis contul pur și simplu.
„Mi-am anulat contul bancar la sfârșitul lunii septembrie, după 50 de ani ca client. În general, serviciul a devenit cu adevărat mizerabil. Numai elementele esențiale funcționează prin intermediul online banking-ului, iar linia de asistență telefonică pentru clienți este practic inaccesibilă. Reclamația mea scrisă nu a primit niciodată răspuns.”, a declarat Ulrich Ochs din Baden-Württemberg.
Numărul sucursalelor interne din Germania a scăzut cu 1.266 (5,8%) la 20.446 în 2022. În anul anterior numărul sucursalelor s-a redus cu 2.388 de sucursale (9,9 la sută).
Fluxul de știri
0