România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Notorietatea în politica românească

© Sputnik / Rodion ProcaMarcel Ciolacu
Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2023
Abonare
Se fac deja calculele și sondajele de opinie pentru identificarea candidaților în bătăliile electorale din România anului 2024. Într-un top al notorietății, două femei, ocupă locurile 2 și 3 pe lista celor mai cunoscuți politicieni români.
BUCUREȘTI, 13 noi -Sputnik. Cel mai cunoscut politician român este președintele Klaus Iohannis, cu o notorietate de 99,2%. Pe locul 2 vine Gabriela Firea, cu o notorietate de 94 de procente, urmată îndeaproape de Diana Șoșoacă, cu o notorietate de 93,5%.
Firea se pregătește să candideze pentru a prelua din nou Primăria Bucureștiului, dar este și văzută ca un posibil prezidențiabil din partea PSD.
Pe locul 4 vine Mircea Geoană cu 93.3%, urmat de Marcel Ciolacu, cu 92.5%. Mircea Geoană și-a exprimat deja intenția de a candida la prezidențiale iar Marcel Ciolacu nu este străin de o campanie de imagine a PSD, construită în jurul său.
Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2023
România
Specialist, avertisment: România va fi condusă de FMI!
Nicolae Ciucă, fostul premier și liderul PNL este cunoscut de 87,7% dintre români, iar liderul AUR, George Simion, are o notorietate de 84,9%. În top mai apare și Laura Codruța Kovesi, cu o notorietate de 80,7%. Toți sunt văzuți ca potențiali candidați la prezidențiale din partea PNL, AUR și USR.
Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 23 octombrie – 2 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%.
Fluxul de știri
0