România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Specialist, avertisment: România va fi condusă de FMI!

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaШтаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне
Штаб-квартира Всемирного банка в Вашингтоне - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2023
Abonare
Adrian Negrescu a abordat tema modificărilor propuse pentru legea pensiilor, cu privire la intervenția FMI. El și-a exprimat îndoiala cu privire la aplicabilitatea acestei legi.
BUCUREȘTI, 13 nov – Sputnik. Economistul susține că implementarea legii pensiilor este dificilă acum din cauza efortului financiar necesar.
Estimările sale indică un necesar suplimentar de aproximativ 80 de miliarde de lei, față de cei 110 miliarde deja alocați pentru pensii. El a subliniat că acești bani lipsesc cu desăvârșire și că nu există resurse de unde să fie adunați.
Analistul economic apreciază că, începând cu 1 ianuarie 2025, FMI ar putea deveni un actor dominant în guvernarea României, oferind singura salvare financiară disponibilă. Acesta a subliniat inevitabilitatea unui împrumut de la FMI și a criticat întârzierea semnării unui acord stand-by, considerând că acest lucru ar fi redus costurile de împrumut comparativ cu alte piețe și a avertizat asupra unei perioade de austeritate severă sub auspiciile FMI începând cu 1 ianuarie 2025, transmite dcbusiness.ro.
Fluxul de știri
0