Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Această țară africană își creează propria aviație medicală datorită Rusiei

© Photo : US Army Elicopterelу de transport multifuncționale Mi-17
Elicopterelу de transport multifuncționale Mi-17  - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2023
Elicopterelу de transport multifuncționale Mi-17
Abonare
O aviație medicală, fără precedent pe continentul african, a apărut în Zimbabwe datorită Rusiei.
BUCUREŞTI, 13 nov – Sputnik. Elicopterele de transport multifuncționale Ansat și Mi-17 au fost livrate în Zimbabwe de către compania de stat rusească Rostec, care a oferit și instruire personalului. Serviciul este în proces de a fi integrat în sistemul local de sănătate.
Grupul rusesc Rostec a contribuit la crearea unui serviciu de aviație medicală în Zimbabwe. Proiectul este „foarte interesant și semnificativ”, a declarat Vladimir Artiakov, director adjunct al corporației de stat ruseşti, într-un interviu pentru ziarul Rossyiskaya gazeta.
„Noi […] am contribuit la crearea propriului serviciul de aviație medicală al acestei ţări, ceea ce este o premieră pe continent”, a adăugat Artiakov, citat de Sputnik Africa.
Rostec, specializată în producția și exportul de produse industriale de înaltă tehnologie, a pregătit, de asemenea, specialiști tehnici și echipaj de zbor.

Protocol general

„Astăzi asigurăm integrarea pas cu pas a aviației medicale în sistemul de sănătate din Zimbabwe: de la formarea personalului medical până la introducerea unui protocol de lucru”, a declarat Vladimir Artiakov.
Acest protocol include răspunsurile care trebuie oferite atunci când este primit un apel la call center, până când pacientul este spitalizat.
Fluxul de știri
0