România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

O stațiune renumită în România comunistă s-a închis

© Sputnik / Rodion ProcaLacul Bâtca Doamnei și Muntele Ceahlău
Lacul Bâtca Doamnei și Muntele Ceahlău - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2023
Abonare
Stațiunea Voineasa, una din cele mai cunoscute stațiuni în perioada comunistă, dar și imediat după Revoluție, cunoscută drept ”perla turismului românesc”, s-a închis. Despre ce este vorba.
BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik. Stațiunea Voineasa a rămas o amintire. Ultimul hotel rămas în zonă, hotel Lotru, a tras obloanele și, cu această decizie, se va închide definitiv toată stațiunea.
Proprietățile deținute de sindicate sunt legate între ele prin utilități.
„Confederațiile sindicale și-au împărțit între ele utilitățile – unii au apa, alții au curentul, ce mai au ei”, explică primarul comunei Voineasa Gabriel Năstăsescu.
Dacă se închide conducta de apă care alimentează Hotelul Lotru, o dată cu închiderea acestuia, nici unitățile de cazare ale Confederația Sindicatelor Democratice din România (CSDR) sau ale Sindicatului Frăția nu vor mai putea funcționa.
Constanța - Sputnik Moldova, 1920, 19.08.2023
România
Prețurile de pe litoralul românesc, în scădere
Doar aceste două sindicate mai dețin proprietăți care încă funcționează, fiind renovate în total opt unități care pot caza turiști în Voineasa. Pe lângă ele mai sunt alte zeci abandonate și de alte sindicate, informează stiripesurse.ro.
Președintele Blocului Național Sindical a declarat că pentru a nu fi nevoite și celelalte sindicate să închidă, le-au propus să fie împărțită între sindicate costurile pe care le au cu instalația de apă, dar răspunsul a fost negativ.
Primarul comunei Voineasa spune că are o soluție pentru recuperarea stațiunii: Hotelul Lotru să fie dat în chirie administrației publice pentru a putea investi în el.
Fluxul de știri
0