Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidul „Șansa” va cere anularea rezultatelor alegerilor locale generale

© Sputnik / Rodion ProcaAlexei Lungu
Alexei Lungu - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2023
Abonare
Partidul „Șansa”, care a fost retras din cursa electorlă a alegerilor locale generale din Moldova, va cere ca acest scrutin electoral să fie anulat.
CHIȘINĂU, 5 noiembrie – Sputnik. Partidul „Șansa” va cere ca rezultatele alegerilor locale să fie anulate și declarate nule. Acest lucru se precizează într-un comunicat difuzat de serviciul de presă al formațiunii politice.
„Având în vedere încălcările grave, excluderea ilegală a unui concurent puternic de la alegeri și abuzurile din partea autorităților electorale, considerăm că aceste alegeri locale nu pot fi considerate libere, corecte și democratice. În acest sens, vom cere anularea rezultatele alegerilor și recunoașterea lor ca fiind invalide”, au spus ei în jocul „Șansa”.
Anterior, prin ordin al Comisiei pentru Situații de Urgență (CoES) din 3 noiembrie 2023, toți candidații din partidul politic „Șansa” au fost scoși de la alegeri. Comisiile electorale au fost obligate să pună pe toate buletinele de vot ștampila Retras („Pensionar”) lângă numele candidaților din formația politică.
Partidul „Șansa” a reamintit că hotărârea CEC a fost imediat contestată în instanță.
„Vă rugăm să rețineți că, în conformitate cu normele legislative, după contestarea actului de anulare a înregistrării, acesta se consideră suspendat de drept și nu poate fi executat până la luarea unei decizii definitive”, se arată în comunicatul difuzat de către acest partid.
În ciuda acestui fapt, a menționat partidul, Comisia Electorală Centrală a făcut în continuare modificări în buletinele de vot.
„Astfel, afirmăm că acest proces electoral a fost deja complet discreditat și falsificat”, a subliniat formația politică.
Fluxul de știri
0