Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La CEC au fost acreditați 30 de experți ai comisiilor electorale din alte țări

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2023
Abonare
La alegerile locale generale din Republica Moldova vor lucra ca observatori specialiști din comisiile electorale străine.
CHIȘINĂU, 5 noiembrie – Sputnik. Evoluția alegerilor locale generale din Moldova va fi observată de 30 de experți internaționali din comisiile electorale din alte state. Acreditarea numărului corespunzător de specialişti a fost raportată Comisiei Electorale Centrale (CEC).
„Pentru alegerile din 5 noiembrie 2023, CEC a acreditat 30 de experți electorali internaționali din 13 autorități electorale străine. Aceștia vor observa procesul electoral în mai multe circumscripții și vor vizita mai multe secții de votare”, se arată într-un comunicat al CEC.
Se precizează că reprezentanții Ucrainei, României, Azerbaidjanului, Georgiei, Turciei, Kazahstanului, Kârgâzstanului, Lituaniei, Croației, Albaniei, Armeniei, Estoniei și Uzbekistanului au avut ocazia să observe procesul electoral.
"Conducerea CEC a mulțumit colegilor săi pentru receptivitatea și participarea lor la procesul de observare a alegerilor. Prezența lor în Moldova în aceste zile este o bună oportunitate pentru toți colegii de a face schimb de experiență și bune practici în organizarea proceselor electorale în țările lor", a spus CEC. remarcat.
Fluxul de știri
0