Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ambasadorul turc la Tel Aviv a fost rechemat

© AP Photo / Osman OrsalFlags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey
Flags of Turkey, right, and the European Union are seen in front of a mosque in Istanbul, Turkey - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul turc de Externe a anunţat că ambasadorul Şakir Ozkan Torunlar a fost rechemat pentru consultări
BUCUREȘTI, 5 noi – Sputnik. Ministerul turc de Externe a anunţat că ambasadorul Şakir Ozkan Torunlar a fost rechemat pentru consultări "având în vedere tragedia umanitară în desfăşurare din Gaza, cauzată de atacurile continue ale Israelului împotriva civililor şi refuzul Israelului de a accepta o încetare a focului", relatează Agenţia France-Presse.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Lior Haiat, a calificat această măsură drept "un alt pas din partea preşedintelui turc care se află de partea organizaţiei teroriste Hamas".
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că îl consideră pe Netanyahu personal responsabil pentru vărsarea de sânge în curs de desfăşurare în Gaza, unde peste 9.000 de palestinieni au fost ucişi în atacuri israeliene.
"Netanyahu nu mai este o persoană cu care putem vorbi. L-am dat deoparte", a declarat Erdogan, citat de presa turcă.
Cu toate acestea, Erdogan a declarat sâmbătă că ţara sa nu îşi poate permite să întrerupă toate contactele diplomatice cu Israelul.
"Întreruperea completă a legăturilor nu este posibilă, mai ales în diplomaţia internaţională", a declarat Erdogan.
Măsura Turciei urmează retragerii de către Israel a diplomaţilor săi din această ţară luna trecută, după ce Erdogan a numit Israelul "ocupant" la un miting pro-palestinian.
Fluxul de știri
0