Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri locale generale: peste 40% din alegători au votat până la această oră

© Sputnik / Maxim Topal / Accesați arhiva multimediaМестные выборы в Молдавии
Местные выборы в Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2023
Abonare
Ultimu anunț al CEC informează că până la ora 19.00 la urnele de vot au venit peste un milion o sută de mii de alegători
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. CEC anunță că până la ora 19.00 la urne s-au prezentat peste 1.110.000 de alegători (circa 40%) . În câteva localități prezența la vot este sub 25 la sută. Datele au fost prezentate de președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, în cadrul unui briefing de presă.
Potrivit conducerii CEC, localitatea cu cea mai ridicată prezență de vot, rămâne a fi Pocrovca din raionul Dondușeni, unde la această oră se atestă o rată de participare de peste 77 %, la polul opus este o localitate din UTA Găgăuzia unde până la această oră au votat puțin peste cinci la sută din alegători.
În municipiul Chișinău, au votat peste 39 de procente dintre alegători. Cei mai activi rămân ar fi alegătorii din sectorul Râșcani unde au votat peste 38 %, iar cea mai slabă prezență la urne este la Ciocana. În suburbii se înregistrează o prezență generală de peste 41 %. Cei mai activi sunt alegătorii din satul Condrița, unde au participat deja peste 51 de procente.
În municipiul Bălți, alegătorii au participat la nivel de 37 de procente, iar la Comrat – 39%.
Cetățenii cu drept de vot din Republica Moldova își aleg astăzi primarii și consilierii în cadrul alegerilor locale generale. Cele 1958 de secții de votare au fost deschise la ora 07.00. Procedura de vot se va încheia la ora 21.00. La urne sunt așteptați 2 758 810 alegători.
Fluxul de știri
0