Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri generale locale: peste 70 mii de alegători și-au exprimat dreptul de vot

© Sputnik / Mihai Caraus Выборы президента Молдовы голосование
 Выборы президента Молдовы голосование - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2023
Abonare
Comisia Electorală Centrală în cadrul unui briefing de presă a anunțat primele rezultate privind participarea alegătorilor la votare.
CHIȘINĂU, 5 nov - Sputnik. Pentru alegerile locale generale, secțiile de votare au fost deschise la ora 7.00. Până la ora 8.30, peste 70 de mii de cetățeni, ceea ce constituie aproximativ 2,66%, și-au exprimat dreptul la vot.
În cadrul unui briefing de presă, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angelica Caraman, a prezentat informați privind demararea procesului electoral.

„În doua localități Chioselia Rusă și Cotovscoe, din Autonomia Găgăuză, nu vor avea loc alegerile pentru funcția de primar, iar în satul Cealîc din Taraclia nu vor fi desfășurate alegeri pentru consiliul local. În aceste localități exista un singur candidat la funcția de primar, în cazul căreia a fost dispusă anularea înregistrării acestuia. În alte 45 de localități alegătorii vor găsi în buletinele de vot câte un singur candidat la funcția de primar, iar în 21 de localități câte un singur concurent electoral la funcția de consilier”, a declarat președintele CEC.

Conducerea CEC a specificat că într-o secție de votare din orașul Cantemir a fost suspendat procesul electoral în legătură cu necesitatea de a retipări buletinele de vot.
„După ce problema va fi remediată, vom anunța reluarea votării în această secție”, a precizat Angelica Caraman.
De asemenea, președintele CEC a subliniat că primele rezultate preliminare ale alegerilor locale generale vor fi prezentate la ora 22.00.
Cetățenii cu drept de vot sunt așteptați astăzi la cele 1 958 de secții de votare pentru a-și alege primarii și consilierii. Procedura de vot a demarat la ora 07.00 și se va încheia la ora 21.00.
Fluxul de știri
0