Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un român a făcut prăpăd în Franța

© AFP 2024 / LOIC VENANCEPoliția franceză
Poliția franceză - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2023
Abonare
Recent, o instanță din Franța a condamnat un român pentru că a jefuit mai multe șantiere din Toulouse, provocând pagube de peste 60000 de euro și lăsând mai mulți oameni fără loc de muncă.
BUCUREȘTI, 3 nov – Sputnik. Românul spărgea containerele metalice instalate pe șantierele de construcții de mari dimensiuni din Toulouse. Pe parcursul lunii mai 2023, în cel puțin trei rânduri, șantiere importante din acest oraș francez au fost ținta unor furturi de echipamente.
Faptele au fost savârșite de un român de 19 ani, tatăl unei fetițe. El a negat totul, dar investigațiile poliției au dovedit contrariul.
La jaful comis la începutul lunii mai, pe imaginile camerelor de luat vederi a fost recunoscut chipul său, dar și vehiculul în care se afla, aparținând firmei mamei sale.
Pe 11 mai 2023, la doar câteva minute după jaf, polițiștii l-au oprit pe același individ la volanul unui vehicul văzut în apropierea locului jafului.
Procurorul a solicitat o pedeapsă grea pentru acest tânăr: 18 luni de închisoare cu revocarea celor două condamnări cu suspendare. Avocatul său, Hugo Bouillet, a susținut că, deși ancheta a dus la condamnarea clientului său, dovezile sunt insuficiente: „Sunt numai supoziții, ceea ce pune la îndoială vinovăția bărbatului".
În cele din urmă, instanța l-a condamnat pe bărbat la 12 luni de închisoare și a revocat cele două pedepse cu suspendare de patru și șase luni, ceea ce a dus sentința totală la 22 de luni în spatele gratiilor, scrie adevarul.ro.
Fluxul de știri
0