România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România, locul întâi la Olimpiada Balcanică de Informatică

© Pixabay / zapCultureElev în fața unui notebook
Elev în fața unui notebook - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
România este campioana Balcanilor la informatică, după ce a obținut locul întâi, cu două medalii, una de aur, una de argint și una de bronz, la cea de-a XXX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică.
BUCUREȘTI, 3 nov – Sputnik. Ministerul român al Educației informează că echipa Naţională a României a dominat categoric competiţia situându-se pe locul I în clasamentul individual, dar şi în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât şi la punctaj cumulat.
Dintre cei patru competitori români s-a distins Mihnea Andreescu, câştigătorul concursului cu punctaj maxim.
Performanţa acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student şi urmând să îşi continue activitatea ca antrenor şi membru al echipelor de selecţie a Loturilor României, a precizat sursa citată.
"O performanţă remarcabilă a obţinut mult mai tânărul Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur şi ocupant al locului al doilea şi la categoria seniori", a transmis Ministerul Educaţiei.
Medalii de aur au obţinut Mihnea Andreescu - absolvent al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul I cu punctaj maxim posibil) şi Mihai-Valeriu Voicu - elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (Locul al doilea în clasament), medalie de argint: Luca-Mihai Ilie - elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, medalie de bronz: Vlad-Alexandru Haivas - elev la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti.
Fluxul de știri
0