Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Europa se confruntă cu un nou dezastru din cauza Ucrainei

© Sputnik / Rodion ProcaFlagul Uniunii Europene
Flagul Uniunii Europene - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2023
Abonare
Interia: UE pierde 600 de miliarde de euro pe an din cauza depresiei masive
BUCUREŞTI, 3 noi - Sputnik. Europa se confruntă cu o nouă „epidemie” sub forma depresiei populației cauzată de situația din Ucraina și de pandemia de coronavirus, care duce la o deteriorare a indicatorilor economici, scrie Interia, citând Institutul Polonez de Economie (PIE ) .
„Depresia și anxietatea devin o „epidemie” în Europa modernă, iar economiștii încearcă deja să traducă această problemă aparent individuală în pierderi reale pentru economiile țărilor UE , se arată în publicație.
Potrivit PIE, 62% dintre respondenții din UE și-au evaluat negativ sănătatea mintală din cauza impactului conflictului din Ucraina și a pandemiei de coronavirus. După cum scrie Interia, depresia și bolile mintale au o dimensiune economică."
„În cele 27 de țări UE și Marea Britanie, costul total al problemelor de sănătate mintală depășește 4,2% din PIB, adică peste 600 de miliarde de euro. PIE estimează că mai mult de o treime din aceste costuri se datorează pierderii locurilor de muncă și productivității. ”, se arată în raport.
Potrivit declarațiilor experților Organizației Mondiale a Sănătății, pe a căror opinie se bazează și PIE, fiecare dolar investit în tratamentul depresiei este returnat de patru ori din cauza creșterii capacității de muncă a cetățenilor.
Fluxul de știri
0