Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Transexualii fac topuri europene

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaParadă a „orientării” netradiționale
Paradă a „orientării” netradiționale - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2023
Abonare
România este urecheată la nivel de UE că nu e în topul statelor care protejează pe transexuali. Republica Moldova este în schimb lăudată.
BUCUREȘTI, 29 oct - Sputnik. România se află la coada clasamentului în ceea ce privește drepturile transexualilor în Europa, potrivit celui mai recent raport al Transgender Europe (TGEU), arată un articol publicat de Euronews. Republica Moldova în schimb este lăudată pentru progrese.
În timp ce un raport recent al Transgender Europe (TGEU) a arătat că abordarea europeană a drepturilor transexualilor a înregistrat progrese, există, de asemenea, o creștere notabilă în ceea ce privește reacțiile anti-trans din partea unor guverne și a unor instituții media.
Slovacia este, spun ei, în special în pericol de a continua regresul în ceea ce privește drepturile transexualilor.
În general, România, Letonia, Lituania, Cipru, Belarus și Bulgaria sunt considerate în general ca fiind “slabe” în ceea ce privește protecția persoanelor trans.
La celălalt capăt al scalei, țările lăudate pentru dezvoltarea drepturilor persoanelor trans au fost Spania, Moldova, Andorra, Finlanda și Islanda.
Începând cu martie 2023, 11 țări au proceduri de recunoaștere legală a genului bazate pe autodeterminarea persoanei: Belgia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia, Spania și Elveția.
Regatul Unit este considerat ca fiind în urma țărilor mai progresiste din Europa.
TGEU afirmă că nouă țări – Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Franța, Ungaria, Lituania, Polonia și România – nu oferă protecție în materie de azil în ceea ce privește persoanele trans iar acest lucru încalcă legislația UE.
Drapelele Bulgariei și Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2023
Internațional
Bulgaria provoacă tensiuni în numele ”sancționării Rusiei”
Fluxul de știri
0