Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Noua Bancă pentru Dezvoltare a BRICS intenţionează să obţină primul credit sindicalizat

NDB logo - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2023
Abonare
Noua Bancă pentru Dezvoltare a BRICS intenţionează să înființeze primul credit sindicalizat, pentru a finanța proiecte de infrastructură și energie regenerabilă pentru membri, potrivit Bloomberg.
CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik, Doina Crainic. Organismul financiar BRICS dorește să obțină primul său credit sindicalizat, relatează Bloomberg. Instituția caută creditori în Asia și Orientul Mijlociu, pentru a strânge 1,25 miliarde de dolari.
Aceste fonduri vor fi apoi redistribuite pentru finanțarea proiectelor de infrastructură și de energie regenerabilă din Brazilia, China, India și Africa de Sud, precum și din Egipt și Bangladesh, au afirmat surse pentru Bloomberg, citat de Sputnik France.
Rusia, membră a BRICS și a Noii Bănci pentru Dezvoltare, nu este menționată ca potențial beneficiar al fondurilor. Creditorii interesați sunt invitați să își prezinte angajamentul până la sfârșitul lunii noiembrie.
De asemenea, intensificarea tranzacţiilor în monede locale constituie una dintre prioritățile Băncii BRICS. Strângerea de fonduri şi împrumuturile în monedele locale trebuie consolidate, a subliniat în august Enoch Godongwana, ministrul Finanțelor din Africa de Sud.
Lansată în 2015, Noua Bancă pentru Dezvoltare își propune să finanțeze proiectele BRICS. Argentina, care se va integra oficial în BRICS în ianuarie 2024, și-a oficializat recent cererea de membru.
Международный фестиваль энергосбережения #ВместеЯрче - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2023
Internațional
Extinderea BRICS este un indiciu că omenirea s-a săturat de hegemonia SUA
Fluxul de știri
0