Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Extinderea BRICS este un indiciu că omenirea s-a săturat de hegemonia SUA

© Photohost agency brics-russia2020.ru / Accesați arhiva multimediaМеждународный фестиваль энергосбережения #ВместеЯрче
Международный фестиваль энергосбережения #ВместеЯрче - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2023
Abonare
Extinderea BRICS indică faptul că omenirea s-a săturat de hegemonia și imperialismul SUA, a declarat pentru Sputnik ministrul afacerilor Externe al Nicaragua, Denis Moncada.
BUCUREŞTI, 30 sept – Sputnik. „Lumea se schimbă, ne transformăm, suntem cu adevărat în schimbare, iar asta face parte din noua ordine internațională emergentă. De exemplu, faptul că BRICS s-a extins și a adăugat șase noi membri este un indiciu că oamenii din întreaga lume spun: ajunge cu imperialismul nord-american, ajunge cu sclavia impusă de puterile europene! Popoarele și statele noastre vor să fie libere, independente, suverane și să își urmărească propriile politici în beneficiul populațiilor noastre”, a declarat pentru Sputnik Moncada.
Liderii din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud au convenit luna trecută, în timpul summitului de la Johannesburg, să accepte aderarea a încă şase ţări la BRICS: Argentina, Egipt, Etiopia, Iran, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Blocul a fost creat cu scopul de a uni cele mai mari economii în curs de dezvoltare din lume.
Nicaragua, împreună cu Rusia, China și Iranul, doresc un sistem de tranzacții financiare alternativ la SWIFT, a mai spus Moncada.
„Are loc o îndepărtare faţă de utilizarea dolarului [SUA] ca monedă care a fost impusă de Statele Unite. Drept urmare, Rusia, China, Iranul și alte țări, inclusiv Nicaragua, urmăresc modalități de a înlocui SWIFT, sistemul hegemonic de relații bancare, cu mecanisme care ne vor permite cu adevărat să ne angajăm în comerț, să construim relații financiare, bancare și alte relații”, a spus Moncada.
Potrivit lui Moncada, este evident că „imperiul” SUA și Europa sunt în declin.
Fluxul de știri
0