Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldova va primi un grant japonez pentru sectorul agricol

© Photo : Miroslav RotariAgricultură
Agricultură - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
1,9 milioane de euro – acesta este ajutorul Japoniei pentru susținerea sectorului agricol din Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Republica Moldova va beneficia de susținere nerambursabilă sub formă de grant în valoare de 1,9 milioane euro din partea Japoniei, informează Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
Guvernul a aprobat în acest sens un proiect de hotărâre pentru inițierea negocierilor dintre Republica Moldova și Japonia în vederea semnării acordului de grant privind realizarea Proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”.
Scopul Acordului este de a reduce povara fermierilor mici și mijlocii, afectați de consecințele războiului din Ucraina, prin oferirea unor soluții financiare ieftine la procurarea fertilizanților. Agricultorii vor beneficia de fertilizanți la un preț redus, scutit de TVA la import, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj. Proiectul va avea o acoperire naționala și va aduce beneficii tuturor agricultorilor din Republica Moldova.
Proiectul va fi implementat de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA). Agenția va elabora în comun cu partea niponă manualul operațional și procedurile cu privire la termenul contractului de vânzări în rate, procesul de distribuire a fertilizanților, cheltuielile ce urmează a fi suportate de beneficiarii finali ș.a.
Grantul va fi oferit până la data de 31 martie 2024, cu posibilitate de extindere a perioadei.
Roni - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2023
România
Orizont gri pentru economia românească
Fluxul de știri
0