Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost aprobat programul de management al substanțelor chimice pentru anii 2023-2030

© Sputnik / Miroslav RotariCasa Guvernului RM
Casa Guvernului RM - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2023
Abonare
Printre substanțele vizate de document se numără detergenți, produse de protecție a plantelor, produce biocide, substanțe chimice industriale periculoase și alte substanțe cu risc major pentru sănătate și mediu.
CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Guvernul Republicii Moldova a adoptat Programul de management durabil al substanțelor chimice (MDSC) pentru anii 2023-2030, ne informează serviciul de presă al Ministerului Mediului.
Legea privind substanțele chimice, adoptată în 2018, precum și prevederile Convenției de la Stockholm privind poluanții organici persistenți, ratificată de Republica Moldova în 2004, au determinat elaborarea și aprobarea Programului MDSC, care este un document de politici ce stabilește obiectivele și prioritățile naționale pentru dezvoltarea sistemului de management durabil al substanțelor chimice de-a lungul întregului ciclu de viață.
Ciclul de viață al substanței chimice cuprinde toate etapele, începând de la import sau producere până la depozitare, transportare, utilizare și eliminare sau valorificare a substanței. Printre substanțele vizate de document se numără detergenți, produse de protecție a plantelor, produce biocide, substanțe chimice industriale periculoase și alte substanțe cu risc major pentru sănătate și mediu.
Încălzire - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2023
Societate
Iată cine va beneficia de compensații la căldură în această iarnă
Fluxul de știri
0