Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orbán acuză: cei care sprijină migraţia, sprijină şi terorismul

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2023
Abonare
Ungaria este împotriva terorismului şi, prin urmare, nu susţine migraţia, deoarece, oricine susţine migraţia, susţine şi terorismul, a declarat la Bruxelles premierul Ungariei, Viktor Orbán.
CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik, Marius Holdeanu. La sosirea sa la summitul UE de două zile, Viktor Orbán şi-a exprimat speranţa că şi Bruxelles-ul va recunoaşte că există o legătură evidentă între actele teroriste şi migraţie.
Acesta a afirmat că UE doreşte să colecteze mai mulţi bani de la statele membre pentru a-i oferi politicilor legate de admiterea migraţiei şi pentru ucraineni.
Şeful executivului de la Budapesta a declarat că poziţia Ungariei este clară: nu vrea să dea bani migranţilor şi nu vrea să dea bani Ucrainei, decât în baza unei propuneri foarte detaliate. Dar, propunerile actuale nu au argumente tehnice şi politice temeinice. Principiul de “a da mai mulţi bani nu va funcţiona, îl vom respinge”, a subliniat premierul.
Răspunzând la o întrebare referitoare la războiul din Ucraina, acesta a declarat că Ungaria are un plan de pace şi doreşte să menţină deschise toate canalele de comunicare cu Rusia, în speranţa acceptării acestuia. Ungaria este singura ţară care militează pentru pace în interesul tuturor europenilor, a explicat politicianul. Ungaria are o strategie de pace transparentă şi foarte clară şi doreşte să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a obţine pacea. Prin urmare, Viktor Orbán consideră că toate canalele posibile de comunicare cu ruşii trebuie să fie menţinute deschise, altfel nu există nicio şansă pentru pace.
În ceea ce priveşte conflictul israeliano-palestinian, acesta a afirmat că Ungaria susţine dreptul Israelului de a se apăra şi de a se asigura că nu se va mai repeta niciodată un atac terorist precum cel din 7 octombrie al organizaţiei teroriste islamiste Hamas împotriva statului Israel. De asemenea, a afirmat necesitatea asigurării ajutorului umanitar.
Potrivit poziţiei ungare şi europene, există două ţări în regiunea Mării Mediterane, Israel şi Egipt, iar dacă una dintre ele devine instabilă, fluxurile de migraţie din regiune către Europa ar putea începe imediat. Pentru a evita acest lucru, ţările în cauză trebuie să fie stabilizate, deoarece stabilitatea în regiune este în interesul europenilor, a subliniat prim-ministrul Ungariei.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2023
Internațional
Viktor Orban a învins în lupta cu Bruxelles-ul
Fluxul de știri
0