Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban a învins în lupta cu Bruxelles-ul

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2023
Abonare
Viktor Orban a câștigat: Comisia Europeană cedează în fața liderului de la Budapesta și deblochează 13 miliarde de euro pentru Ungaria
BUCUREȘTI, 3 oct - Sputnik. Viktor Orban a dat lovitura: Comisia Europeană cedează în fața liderului de la Budapesta și deblochează 13 miliarde de euro pentru Ungaria.
Comisia Europeană intenționează să dezghețe aproximativ 13 miliarde de euro pentru Ungaria, pentru a crește bugetul blocului, precum și pentru a obține sprijinul Budapestei în acordarea de asistență financiară Kievului, informează pe surse Financial Times, care citează trei oficiali in acest sens.
Suma de bani ar putea să fie dezghețată până la sfârșit de noiembrie.
Fondurile au fost înghețate anul trecut. Decizia Comisiei Europene ar reprezenta o lovitură de imagine pentru liderul de la Budapesta. Viktor Orbán a promis că nu va accepta nicio majorare a bugetului UE până când nu va fi restabilit accesul Ungariei la acesta, notează sursa citată.
Ungaria are granturi din PNRR de 5,8 miliarde de euro, dar au fost blocate de Comisia Europeană. De asemenea, pentru că a fost adus în discuție statul de drept din Ungaria, CE a blocat în plus 22 de miliarde de euro din fondurile de coeziune ce îi aparțin Ungariei.
Fluxul de știri
0