Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria nu mai e singură în opoziția din UE

© Sputnik / Rodion ProcaDrapelul UE
Drapelul UE - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2023
Abonare
Viktor Orban nu mai e singur. Atât Ungaria cât și Slovacia s-au opus acordării unui nou ajutor din partea UE pentru regimul de la Kiev.
CHIȘINĂU, 27 oct - Sputnik. Atât premierul maghiar cât și cel slovac s-au exprimat în cadrul summitului Uniunii Europene împotriva acordării unui ajutor suplimentar de 50 de miliarde de euro, Kievului.
Ambii lideri au luat cuvântul în acest sens în cadrul summitului ce a avut loc la Bruxelles, în contextul discuțiilor despre bugetul pe termen lung al blocului comunitar.
UE urmează să voteze în decembrie o revizuire a bugetului său pentru perioada 2021- 2027, buget deja afectat atât de cheltuielile legate de pandemie cât și de alimentarea regimului de la Kiev.
Proiecția bugetară pentru această perioadă de timp este de o mie o sută de miliarde de euro, dar Comisia așteaptă contribuții suplimentare, inclusiv pentru un ajutor suplimentar de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, din partea statelor membre.
Cum deciziile se iau prin acord unanim, opoziția Ungariei și Slovaciei e suficientă pentru blocarea acestui ajutor.
Роберт Фицо - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2023
Internațional
Fico: Slovacia nu va acorda ajutor militar Ucrainei
Fluxul de știri
0