Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Roscosmos invită Africa să participe cu tehnologii prin satelit

© Photo : Roscosmos / Accesați arhiva multimediaВыход в открытый космос российских космонавтов
Выход в открытый космос российских космонавтов - Sputnik Moldova, 1920, 27.10.2023
Abonare
Agenția spațială rusă Roscosmos este pregătită să formeze parteneriate cu țările africane în dezvoltarea unei constelații de sateliți pentru monitorizarea Pământului.
BUCUREŞTI, 27 oct – Sputnik. Roscosmos a început dezvoltarea proiectului „Griffon”, care va reuni un grup de mici sateliți cu scopul de a monitoriza suprafața planetei.
CEO-ul Roscosmos, Iuri Borissov, a invitat țările africane să participe.
„Participarea la un astfel de proiect ar permite regiunii africane să pregătească rapid personalul necesar și să pună bazele pentru localizarea ulterioară a tehnologiilor necesare”, a spus Borissov în cadrul unei conferințe la institutul MGIMO din Moscova, potrivit Sputnik Africa.
Potrivit acestuia, sistemul de monitorizare a Pământului, care este dezvoltat în Rusia, va consta din 136 de nave spațiale bazate pe platforme formate din 16 unități. O unitate, sau un „cub” care măsoară 10x10x10 cm, constituie elementul de bază pentru crearea nanosateliților.
După cum a menţionat directorul general, crearea infrastructurii spațiale la sol necesare pentru teledetecția Pământului ar putea deveni punctul de plecare pentru dezvoltarea programului spațial al oricărui stat african.
„[Programul] include domenii de actualitate precum cartografierea, monitorizarea apei, a peștilor, pădurilor, resurselor agricole, monitorizarea incendiilor, precum și protecția mediului”, a explicat Borissov.
Fluxul de știri
0