Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria despre aderarea Suediei la NATO: Vom lua o decizie „suverană”

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaSuedia
Suedia - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2023
Abonare
Parlamentul Ungariei va lua o "decizie suverană" cu privire la ratificarea candidaturii Suediei pentru aderarea la NATO, a declarat marți ministrul de externe al Ungariei, după o discuție cu omologul său turc.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik, Marius Holdeanu. "Prin depunerea proiectului de lege care aprobă aderarea Suediei la NATO la parlamentul turc pentru ratificare, Turcia ajunge în aceeași poziție în care ne aflăm și noi, de mai multe luni de zile," a spus Szijjarto, referindu-se la un proiect de lege ungar care se află în Parlament, încă de anul trecut.
Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a înaintat luni, 23 octombrie, Parlamentului, pentru ratificare, un proiect de lege privind candidatura Suediei la NATO.
Premierul suedez Ulf Kristersson a salutat depunerea de către președintele turc Tayyip Erdogan a proiectului de lege către Parlamentul Turciei pentru ratificarea cererii Suediei de aderare la NATO.
„Acum rămâne ca Parlamentul să se ocupe de această chestiune”, a spus Kristersson pe platforma de socializare X. „Așteptăm cu nerăbdare să fim membri NATO”.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a adăugat că acum așteaptă cu nerăbdare un "vot rapid" în parlamentul turc.
Miniștrii de Externe, Bogdan Aurescu, Nicu Popescu și Dmitri Kuleba - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2023
Internațional
Ucraina e iar supărată pe Ungaria
Fluxul de știri
0