Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina e iar supărată pe Ungaria

© Photo : MAEMiniștrii de Externe, Bogdan Aurescu, Nicu Popescu și Dmitri Kuleba
Miniștrii de Externe, Bogdan Aurescu, Nicu Popescu și Dmitri Kuleba - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2023
Abonare
Ministrul de externe ucrainean, s-a supărat pe Ungaria pentru că vrea cât mai multe drepturi pentru minoritatea maghiară.
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik, Marius Holdean. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, susţine că aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană ar fi benefică pentru Ungaria, însă oficialii de la Budapesta preferă să se folosească de situație pentru a exercita presiuni asupra UE și pentru a-și avansa revendicările politice.
Potrivit lui Kuleba, poziția și declarațiile publice ale Ungariei, în special cu privire la apartenența Ucrainei la UE, fac trimtiere la minoritatea maghiară. „Ungaria urmăreşte un obiectiv foarte concret în această chestiune. Este legat de cererile cunoscute ale părţii ungare cu privire la minoritatea maghiară – persoanele aparţinând minorităţii maghiare din Ucraina”, a menţionat ministrul.
Dmitro Kuleba consideră că ”tactic, partea ungară încearcă să obțină cât poate de mult din starea actuală a procesului de negocieri”.
SIS - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2023
Politică
SIS a cerut blocarea imediată a unui șir de site-uri de știri rusești
Fluxul de știri
0