Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Oficial rus: Nimeni nu va accepta planul lui Biden pentru o „Nouă ordine mondială”

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaBiden
Biden - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2023
Abonare
Președintele Dumei de stat din Rusia a asociat guvernul SUA cu un director executiv de companie, care a ruinat afacerea și vrea acum să o ia de la capăt cu o nouă corporație.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik, Doina Crainic. Președintele Dumei de stat din Rusia, Viaceslav Volodin, a reacționat marți la declaraţiile președintelui american Joe Biden, care a afirmat săptămâna trecută că este nevoie de o nouă ordine internațională și că Washingtonul poate „uni lumea într-un mod cum nu a fost niciodată [unită]”.
Președintele Camerei Inferioare a Parlamentului rus a spus că, aşa cum managerului unei corporaţii, al cărei faliment l-a provocat, nu i se vor mai încredinţa din nou banii altcuiva, „nimeni din lume nu va accepta ca Biden și SUA, care au distrus sistemul global de securitate, să construiască o nouă ordine mondială care să răspundă intereselor lor”.
Oficialul rus a afirmat că SUA au provocat daune în lume „în încercarea lor de a-și salva hegemonia”, cauzând o perturbare a comerțului internațional prin războaie comerciale, o criză profundă în Uniunea Europeană, tensiuni legate de Taiwan, precum și prin ostilitățile din Ucraina și Orientul Mijlociu.
„Încercările de a remodela [lumea] pentru a o face să se muleze după calapodul american nu vor duce la nimic bun și nu pot rezulta decât într-un dezastru global”, a avertizat Volodin, cerând ca liderul american să fie izolat „înainte de a dezlănțui un război mondial”, a adăugat acesta, potrivit RT.
Declaraţia cu „noua ordine mondială” a lui Biden a fost făcută vineri, în timpul întâlnirii cu susţinătorii săi în campania sa de realegere. Preşedintele american a insistat că SUA se află în sarcina de a conduce omenirea și că nu a existat niciodată o criză din care țara să nu fi ieșit mai puternică.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că Biden are dreptate când spune că vechiul sistem de guvernare globală a devenit învechit, dar că Moscova respinge ideea ca o altă „ordine mondială centrată pe America” să o înlocuiască. Peskov a subliniat că Rusia susține o lume multipolară, în care SUA ar fi o parte interesată printre alţi mulţi egali.
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2023
Editoriale
„Suntem de acord cu Biden”: Moscova și Washingtonul au în sfârșit aceeași opinie
Fluxul de știri
0