Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Studiu: Cele mai puternice regiuni din punct de vedere economic din Rusia

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaEconomia Rusiei, imagine simbolică
Economia Rusiei, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un studiu bazat pe datele de la Serviciul fiscal din Rusia și agenția de statistică Rosstat a dezvăluit care sunt cele mai puternice regiuni din punct de vedere economic din Rusia.
CHIȘINĂU, 24 oct – Sputnik, Doina Crainic. Moscova şi regiunile autonome din Urali Khanti-Mansi și Iamalo-Nenets, bogate în resurse, se află în topul clasamentului celor mai puternice 35 de regiuni rusești în ceea ce privește dezvoltarea economică, a dezvăluit un studiu bazat pe datele de la Serviciul fiscal din Rusia și agenția de statistică Rosstat.
Cele trei regiuni conduc clasamentul în baza nivelului salariilor și a valorii impozitului pe valoarea adăugată (TVA) plătit, potrivit cifrelor din al doilea trimestru din 2023.
În timp ce profiturile au scăzut pentru companiile din unele industrii în perioada în cauză, salariile au fost în creștere, au afirmat cercetătorii în raportul publicat luni, citat de RT.
Cea mai mare valoare TVA a fost colectată în capitala rusească, în regiunea Moscovei înconjurătoare și Sankt Petersburg. Cele mai profitabile companii din Rusia sunt în Moscova, regiunea autonomă Khanti-Mansi și Sankt Petersburg.
„Conducerea Moscovei în top este evidentă. Este o regiune competitivă și inovatoare, cu salarii mari, unde se află cele mai profitabile companii și unde trăiesc oameni înstăriți”, a declarat Georgi Ostapkovici, șeful Centrului pentru Cercetări de Piață de la Şcoala Superioară de Economie, Universitatea Națională de Cercetare.
„În legătură cu regiunile autonome Khanti-Mansi și Iamalo-Nenets, acestea sunt cele mai bogate regiuni în ceea ce privește materiile prime, având o industrie dezvoltată și productivitate ridicată”, a adăugat Ostapkovici.
De asemenea, raportul a menționat că cererea de forță de muncă a crescut brusc în Rusia în zonele în care a avut loc înlocuirea forţei de muncă străine, în special în inginerie, IT și industrie.
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2023
Economie
Gazprom, „încrezător” în viitor, în ciuda sancțiunilor
Fluxul de știri
0